Lancel, o declaratie de dragoste

Inteleg motivul pentru care unele femei aleg sa poarte genti cu monograme ale caselor de moda. Se regasesc in stilul respectivului brand, au impresia ca acesta le impartaseste valorile si-l lasa sa vorbeasca despre ele persoanelor pe care nu le cunosc.

Eu insa nu simt ca fac parte din acest peisaj. Daca as avea o astfel de geanta pe brat, as avea impresia ca firma respectiva ma poarta si nu ca eu am ales sa o port pe ea. Literele acelea nu au nicio semnificatie pentru mine ci exercita o forta apasatoare.

In schimb mi-a placut la nebunie ideea Lancel. Casa a reeditat colectia din 1970, intr-o serie de modele mitice de posete care sunt decorate cu alfabetul inventat de Salvador Dali pentru Gala. Cei doi s-au cunoscut in vara anului 1929 si au inceput una dintre cele mai captivante si mai nebunesti povesti de dragoste dintre un spaniol pasional si o rusoaica ravasitor de inteligenta. Dali a inventat un alfabet special pentru Gala format din opt caractere caligrafice in stilul sau artistic inconfundabil. Colectia Daligramme inspirata de Gala si Salvador Dali poate fi achizitionata de la The Place Concept Store din Calea Dorobantilor 102-110. In afara de Daligramme veti putea achizitiona si noua colectie Lancel inspirata de Brigitte Bardot.

Text: Diana Marasoiu Foto: PR