Corectia sprancenelor prin microblading

Dupa cum povesteam in prima fila din jurnalul sprancenelor mele, mereu mi-am dorit sa fac o schimbare si sa reusesc sa dau o forma mai frumoasa sprancenelor. Au trecut mai multi ani pana cand m-am intersectat cu specialistul care m-a ajutat sa imi indeplinesc dorinta si mai am doar un pas pana sa ajung la destinatie. Luminita Ivanici, de la Make-up Cafe, este cea care ma va ajuta sa fac corectia sprancenelor prin microblading.

Compasul si creionul Phibrows sunt piese esentiale in microblading. In plus, Luminita foloseste o casca speciala pentru protectie si manusi de plastic, deoarece igiena este foarte importanta in acest proces.

In caz ca ai pierdut sirul acestor articole, iti voi reaminti ca aceasta este a saptea pagina din jurnalul pe care l-am inceput in vara. Aproape sapte luni in care am parcurs fiecare etapa de recuperare a sprancenelor mele naturale si nu am mai folosit penseta. Acum am de luat o decizie: fie raman la aceasta forma, fie apelez la corectia sprancenelor prin microblading.

Corectia sprancenelor prin microblading si avantajele acestei proceduri

Inainte de a lua decizia, iti spun cum am cantarit lucrurile. Daca tot m-am chinuit aproape sapte luni asteptand sa dau o forma naturala a sprancenelor, de ce nu as completa acest sacrificiu al meu cu un dar? Plus ca nu va mai trebui sa imi petrec timp pretios umpland spatiile goale cu fard si nici incercand sa imi fac sprancenele mai arcuite cu ajutorul creionului. Iar daca totul iese cum trebuie, in sfarsit o sa am sprancenele mai groase si nu atat de drepte.

Care imi sunt temerile

De ce ma tot razgandesc? Pentru ca, in cazul in care nu sunt multumita de rezultate, va trebui sa astept cel putin un an pana cand firele care imita sprancenele mele naturale se vor estompa. Pentru ca am tot auzit voci care spun ca procedura este dureroasa sau ca exista riscul ca noua forma sa strice mai mult look-ul decat sa il imbunatateasca.

Toate ustensilele folosite la microblading trebuie sa fie sterile.

Doare sau nu?

Si totusi, am decis sa vorbesc cu Luminita Ivanici, care a absolvit anul trecut Branko Babic International Microblading Academy, scoala cu cei mai bine platiti si cel mai bine pregatiti microblading artisti la nivel mondial, si s-o rog sa imi dea un sfat. Ea mi-a spus ca decizia imi apartine si ca nu trebuie sa imi fac griji, deoarece la corectia sprancenelor prin microblading se foloseste anestezic si astfel durerea este de fapt resimtita sub forma unor piscaturi sau zgaraieturi, nu ca o durere ce nu poate fi suportata.

Dupa corectie, trebuie sa aplic zilnic o crema intens hidratanta.

Iar in ceea ce priveste forma, „cand vine vorba de corectia sprancenelor prin microblading, imi place sa acord o atentie importanta aspectului consiliere. Sunt cliente care vin direct sa solicite procedura de microblading, insa pentru ca aloc aceasta ora consilierii, ajung la concluzia ca poate nu au nevoie de aceasta procedura, ci de recuperarea sprancenelor in mod natural, si anume de rabdare. In cazul Adelei, desi am obtinut o forma frumoasa, este necesara o completare a firelor in zona de arcuire din partea de sus, deoarece acolo sustinerea cu fire este minima si spranceana ei este prea dreapta“, marturiseste Luminita.

Cum decurge procedura

Tot legat de forma, Luminita mi-a promis ca nu se va apuca de trasat fire pana cand nu imi voi da acordul asupra formei desenate in prealabil pe chipul meu, asa ca m-am mai linistit si la acest capitol. Inainte de procedura, va trebui sa citesc cu atentie un formular, sa il completez si sa il semnez, deoarece ofera celui care face procedura informatii importante despre starea de sanatate a persoanei care vrea sa faca corectia sprancenelor prin microblading. In plus, am primit si o fisa de ingrijire, in care scrie clar cum va trebui sa ma ingrijesc dupa procedura si ce activitati trebuie sa evit.

Pigmentii Phibrows

Cine a reinventat aceasta tehnica de corectie si ce produse sa alegi

„Metoda de corectie prin microblading folosita de mine este Phibrows. Pentru ca a adoptat metoda japoneza veche de 2.000 de ani de imitare a firelor de par fine si subtiri, prin folosirea unui lemn foarte ascutit muiat in carbune si cu care se scrijelea pielea, Branko Babic are meritul de a fi readaptat aceasta metoda in zilele noastre prin atasarea la un pen o microlama cu 10 ace foarte fine. Acestea “zgarie”pielea la nivel superficial si lasa o urma fina si curbata care imita perfect firul de par (microlama se introduce in pigment). Folosesc compasul Phibrows, un instrument care asigura simetria sprancenelor. Luand in calcul distanta dintre ochi, se obtine forma ideala a sprancenelor folosing regula intersectiei de aur sau “golden ratio” descoperita de Fibonacci, principiu dupa care se ghideaza marii arhitecti. Un alt aspect notabil este faptul ca Phibrows foloseste pigmenti hipoalergenici care nu contin oxid de fier si astfel culoarea nu se transforma in rosu sau albastru, ca in cazul tatuajului“, explica Luminita.

Microlame sterile

Care este decizia mea finala? Voi face microblading si sunt foarte entuziasmata sa vad care este rezultatul. Revin cu imagini si cu o… noua forma a sprancenelor. Stay tuned!

Daca ti se pare interesant articolul despre corectia sprancenelor prin microblading, citeste si: Ce este microbladingul si cum te ajuta sa ai sprancene perfecte.

Foto: Make-up Cafe