substante alimentare nesanatoase

Substante alimentare nesanatoase – azi sunt unele, maine altele le iau locul. Poate ai citit si tu in ultimul timp despre lectine. Sunt sanatoase sau nu? Sunt indicate sau trebuie sa le consumi in cantitati reduse? Citeste totul de pe Mind Body Green.

Descopera ce au de zis expertii despre alimentatie, despre nutrientii de care ai nevoie, dar si despre ingredientele ce pot declansa boli autoimune sau pot intretine inflamatiile in corp.

Sunt lectinele substante alimentare nesanatoase?

Glutenul este o lectina. Tot ce inseamna cereala contine gluten. Spre exemplu, daca vrei sa provoci probleme cardiovasculare unui animal, ii dai germeni de cereale. Se lanseaza un atac autoimun ce distruge vasele de sange. Lectina este una dintre acele substante alimentare nesanatoase, intrucat este metoda plantei de a se proteja. Plantele produc lectina pentru a provoca rau pe termen scurt sau lung, asa incat “paradatorul” lor sa se invete minte si sa nu le mai consume.

De ce pot fi periculoase

Lectinele sunt proteine ce se ataseaza de molecule de zahar specifice. Un fapt interesant despre ce pot face substantele alimentare nesanatoase precum lectinele: pot genera toxinfectii alimentare, producand diferite neplaceri in corp. Solutia: sa gatesti foarte bine alimentele sub forma de boabe uscate.

De ce am descoperit lectinele abia acum?

Nu este un trend si lectinele sunt descoperite de pe la 1880! Cu ajutorul lor, se determina grupa sanguina! Iar organismul uman are multe bariere impotriva acestor substante alimentare nesanatoase! De exemplu, cand mananci mancare condimentaata iti curge nasul! Mucusul nu face altceva decat sa scoata o parte din substantele nesanatoase. Corpul are si microcelule specializate in consumul de gluten. Daca nu mai consumi gluten, ele mor. Si, de aceea, cand reincepi sa mananci gluten te simti si mai rau!

Efectul acestor substante alimentare nesanatoase pe termen lung

Desi multi oameni cred ca au analize bune, faptul ca ingeram cantitati mari din aceste substante nu se se vede la orice set de analize de sange.

Ele pot aparea in regula, insa anumiti markeri ai inflamatiilor pot fi crescuti. De exemplu, artrita, o boala sociata cu batranetea, apare mai des acum, la tineri, intrucat sunt consumate aceste lectine necontrolat. Si rezultatele pot aparea in 10, 20, 30 sau 40 de ani. Dar de aparut, apar!

In cat timp se observa o diferenta cand nu mai consumi lectine?

In maximum doua saptamani. In ceea ce priveste restaurarea sanatatii tale intestinale, poate dura si pana la sase saptamani! Mai ai nevoie si de vitamina D, care ajuta la repararea intestinelor. Ideea este sa consumi cereale gatite, pentru ca lectinele sunt distruse astfel. Toate, mai putin glutenul.

Citeste si: O alimentatie nesanatoasa iti afecteaza viata sentimentala.

Foto: Guliver