O plimbare de o ora pe zi poate reduce in mod semnificativ riscul de a face cancer la san in cazul femeilor trecute de menopauza, arata un studiu publicat de BBC.

cancer la san femeie
Un studiu prezentat de BBC arata ca plimbarea regulata scade sansele de a face cancer la san in cazul femeilor ajunge la menopauza. Este pentru prima data cand se stabileste o legatura intre reducerea riscului de cancer la san si mersul pe jos. In acelasi timp, cercetarea a indicat si ca activitati fizice mai intense si mai indelungate scad si mai mult riscul de cancer la san.

Studiul realizat de American Cancer Society a urmarit evolutia sanatatii si activitatii fizice practicate timp de 17 ani de peste 73.000 de femei cu varste cuprinse intre 50 si 74 de a ni. Cercetatorii au constatat ca un minimum de sapte ore de plimbare pe saptamana a scazut riscul de aparitie a unui cancer la san.

Cancer la san – Sportul alunga boala

Este pentru prima data cand se stabileste o legatura intre reducerea riscului de cancer la san si mersul pe jos, au subliniat autorii studiului.

In acelasi timp, insa, cercetarea a indicat si ca activitati fizice mai intense si mai indelungate scad si mai mult riscul de cancer la san.

Specialistii britanici citati de BBC au salutat aceasta noua dovada ca stilul de viata influenteaza riscul de cancer. Un sondaj realizat in Marea Britanie releva o situatie ingrijoratoare. 25% dintre adulti nu se plimba mai mult de o ora pe saptamana!

Chiar daca ai o munca de birou si cand ajungi seara acasa numai de sport nu ai timp, incearca macar din cand in cand sa-ti gasesti cateva minute pentru a face miscare! Sunt sesiuni de exercitii simple, pe care le poti face acasa, care te vor ajuta sa iti mentii forma fizica. Nu ignora acest aspect pentru ca nu e vorba numai de aspectul estetic, ci mai ales de cel medical! Un corp care nu se bucura de sport, va avea o imunitate mai scazuta si implicit riscul de imbolnavire va creste!