Regina Elisabeta fotografiata de Annie Leibovitz

Pentru a marca ziua ei de nastere, Regina Elisabeta a implinit 90 de ani, suverana a acceptat sa pozeze pentru Annie Leibovitz. Setul de portrete au fost publicate de revista Vanity Fair – editia de vara. Printre ele se afla si doua fotografii in exclusivitate in care Regina este pozata la Castelul Windsor.

“Cel mai important lucru la aceasta sedinta foto este ca toate acestea au fost ideile ei”, spune Annie Leibovitz. “Ea a vrut sa fie fotografiata cu nepotii si stranepotii; cu sotul ei, printul Philip, Ducele de Edinburgh; fiica ei, Anne si cainii ei Welsh Corgi. Mi s-a spus ca e foarte relaxata la Windsor si acest lucru se simtea cu adevarat. Ai sentimentul ca e foarte impacata cu ea insasi si-si adora familia.”

Regina Elisabeta coperta Vanity Fair

In plus pe langa aceste imagini, apar si mai multe portrete pe care Laura Jacobs i le-a facut de-a lungul timpului Reginei, amintiri ale biografului regal William Shawcross si ai altor contribuitori Vanity Fair, precum si un raport de la Michael Joseph Gross despre cainii ei.

Regina Elisabeta a facut de mult timp o pasiune pentru aceasta rasa de caini

Si ca tot am ajuns la acest subiect: Pe coperta Regina Elisabeta a II-a pozeaza cu Holly in brate si de la stanga la dreapta in fata ei sunt Willow, Vulcan si Candy. Ultimii doi sunt de fapt dorgis (incrucisare intre dachshund – teckel si corgis). Rasa Corgi a fost indragita de Regina Elisabeta inca din anul 1949, cand a inceput programul regal de reproducere al cainilor Corgi cu primul ei catel, Susan. Regina insasi a supravegheat acest program prin intermediul a cel putin 14 generatii, pe o perioada de cinci decenii. Cu toate ca Palatul n-a facut niciun anunt, Regina a incetat programul de reproducere dupa moartea Reginei Mama: Holly si Willow s-au nascut la un an dupa aceea si nu au mai aparut alti catei din acel moment.

Editia de vara a revistei Vanity Fair este deja la standurile de ziare din New York si Los Angeles, iar pe iPhone, Kindle si alte dispozitive va intra de joi, 2 iunie si la nivel national, de marti, 7 iunie.

Citeste si: „Regina Elisabeta a II-a: aniversarea celei mai longevive suverane”!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: vanityfair.com