Pages: 1 2

Piese iconice care au trecut testul timpului

Un geniu creator al epocii, temerara Coco Chanel si-a pus semnatura pe cele mai spectaculoase creatii vestimentare, a incalcat regulile si a schimbat mentalitati.

Coco Chanel a stiut mai bine decat oricine de ce are nevoie o femeie in materie de moda, stil si confort ca sa se simta stapana pe sine, independenta si seducatoare in acelasi timp. A gasit inspiratie in tot ceea ce o inconjura: de la uniformele purtate in orfelinatul in care a crescut, la tweedul descoperit in Scotia, la jachetele ofiterilor englezi sau la bluzele marinaresti purtate de pescari in porturi.

Diana Vreeland, redactor sef al revistei Vogue: “Chanel a inventat secolul XX pentru femei.”

Creatiile realizate de Chanel cu mai bine de jumatate de secol in urma, exercita in continuare o influenta puternica in moda si au un statut aspirational aparte pentru milioane de fashioniste din intreaga lume. Cateva dintre piesele purtand semnatura Coco Chanel au fost reinterpretate

levitra without perscription
de-a lungul timpului si adaptate nevoilor femeilor contemporane si in acelasi timp au devenit adevarate simboluri, piese clasice care nu ar trebui sa lipseasca din garderoba unei femei care iubeste moda si-i cunoaste istoria.

Little Black Dress se numara printre acele inovatii Chanel care au trecut testul timpului

Pe 1 octombrie 1926, celebra revista americana Vogue publica o ilustratie cu una dintre cele mai inspirate inovatii din domeniul modei, o rochie simpla, fara maneci, realizata din matase de crepe de chine neagra pe care jurnalistii publicatiei au asemuit-o cu celebrele masini americane Ford. Inca de atunci cei de la Vogue au anticipat faptul ca aceasta rochie, little black dress, va deveni un fel de uniforma pentru toate femeile iubitoare de frumos. Astazi pentru noi pare greu de inteles impactul pe care aceasta piesa vestimentara clasica l-a avut asupra perioadei respective, dar trebuie sa luam in considerare faptul ca pana atunci doamnele purtau negru numai la evenimente funerare. In timp, nicio garderoba nu a mai fost completa fara celebra LBD, rochia care pune in valoare orice silueta, se adapteaza oricarei ocazii in functie de accesoriile alese si te scoate astfel de foarte multe ori din impas.

Colierul din perle

In perioada 1926-1931, Coco Chanel a intrigat doamnele din inalta societate londoneza atunci cand a ales sa accesorizeze tinute de zi cu siraguri de perle. Nu de putine ori Coco alatura siragului de perle veritabile si imitatii si rareori era vazuta fara acest iconic accesoriu. Perlele reprezinta un simbol al elegantei si al simplitatii, iar spre deosebire de diamante sunt mai putin pretentioase si nu atrag atat de mult atentia.

Pages: 1 2