Cel mai sincer interviu despre fidelitate - de ce sa nu spui cand inseli

Te-ai intrebat vreodata de ce unele persoane insala in cuplu? Despre infidelitate s-au scris foarte multe lucruri, insa Mira Kirshenbaum, consilier in relatii, a oferit, in cadrul unui interviu despre fidelitate, motivele care duc la relatii extraconjugale si a explicat de ce nu este bine sa se vorbeasca despre ele.

Mira Kirshenbaum a oferit un interviu despre fidelitate pentru publicatia online time.com, in care explica concret de ce unele persoane ajung sa insele. Mai mult decat atat, consilierul in relatii a explicat ca acest lucru este perfect normal si ca atat barbatii, cat si femeile insala la un moment dat.

Cel mai sincer interviu despre fidelitate – de ce sa nu spui cand inseli

1. Exista un tipar pentru a defini modul in care se ajunge la o aventura?

Mira Kirshenbaum sustine ca persoanele care ajung sa insele sunt foarte sincere in momentul in care spun ca nu si-au dat seama cum au ajuns in acest punct. Sunt implicate intr-o relatie serioasa, dar acest lucru nu inseamna ca sunt complet fericite. Poate ca multe dintre ele doar au unele nemultumiri legate de relatia in care sunt implicate si poate ca nu au avut deloc intentia sa insele. In orice caz, ele ajung sa nu se mai gandeasca la persoana iubita foarte mult si cauta noi experiente. Ele observa alte persoane si se gandesc ca acestea le pot indeplini dorintele. In multe dintre cazuri, sentimentul de vinovatie nici nu intra in discutie, ceea ce inseamna ca persoanele care insala rareori ajung sa aiba regrete si nici nu se gandesc prea mult la viitor.

2. Poate o persoana sa faca fata unei vieti duble?

Mira Kirshenbaum sustine ca nicio aventura nu dureaza si nu exista persoana care sa faca fata unei vieti duble. In cele din urma, se ajunge la o situatie mult prea tensionata. De exemplu, daca este vorba despre un barbat care isi insala partenera, amanta va avea o influenta destul de mare in viata lui, isi va dori si ea atentie si afectiune, iar partenera de viata nu trebuie sa fie neglijata. Se ajunge intr-o situatie din care nu se poate iesi decat intr-un singur fel, acela de a pune punct aventurii.

3. Este posibil ca o aventura sa iasa la lumina?

Da, in cele din urma, sutine Mira Kirshenbaum. Nu cred ca exista persoane care pot sa minta fara cusur. Sunt multe momente in care se pot pierde din vedere detalii importante, cum ar fi o conversatie ascunsa sau un cadou. In orice caz, daca un barbat isi insala partenera, trebuie sa fie constient ca sunt sanse destul de mari ca acest lucru sa iasa la lumina.

4. Este bine sa recunosti cand ai o aventura?

Cel mai bine este sa nu o faci, sustine Mira Kirshenbaum. Desi este adepta adevarului si este de parere ca aproape orice se poate rezolva prin sinceritate, sa spui adevarul nu este o idee buna cand vine vorba de o aventura. De ce? Pentru simplul motiv ca adevarul poate fi mult prea dureros, iar persoana inselata va avea o perioada foarte lunga de suferinta. Va fi mereu in garda, isi va pune foarte multe intrebari, isi va face griji si va avea deseori episoade de gelozie. Onestitatea este buna, dar nu in toate cazurile. In plus, in aceasta situatie onestitatea poate duce la destramarea relatiei.

5. O aventura se poate transforma intr-o relatie serioasa?

Mira Kirshenbaum sustine ca sunt foarte multe motive pentru care o persoana insala, iar de cele mai multe ori o face pentru a iesi mai usor dintr-o relatie. O aventura nu se transforma mereu intr-o relatie serioasa, ci poate fi scuza cea mai buna pentru a iesi dintr-o relatie care nu duce nicaieri.

6. Ce se poate spune despre aventurile care ar putea salva o relatie?

Mira Kirshenbaum este de parere ca unii barbati ajung sa insele doar pentru a-si salva relatia, insa acest lucru nu este o scuza pentru infidelitate. Chiar daca nu sunt multumiti de partenera de cuplu, este bine sa discute deschis despre tot ce-i deranjeaza. O aventura nu este o solutie la problemele cu care se confrunta!

Daca ti-a placut articolul cu cel mai sincer interviu despre fidelitate, citeste si: Comportamentul sexual intr-o relatie poate prevesti infidelitatea!

Foto: Guliver