Am facut parte din categoria fetelor care au incetat sa mai creada ca-si vor gasi jumatatea. Mi se parea un ideal scolaresc, in care daca-ti puneai toate sperantele, ajungeai extrem de nefericita.

Si cumva nu ma inselam foarte tare. Cred ca daca gonesti dupa jumatatea din mintea ta risti sa n-o gasesti niciodata, pentru ca tiparul din mintea ta fie nu exista in realitate, fie nu ti se potriveste. E un tipar nascut din filmele pe care le-ai vazut, cartile pe care le-ai citit si relatiile aparent perfecte ale celor care te inconjoara. Insa nu e jumatatea ta, pentru ca din pacate ne este imposibil sa ne judecam obiectiv dorintele.

Dar vestea buna e ca atunci cand o vei intalni, nu-ti va fi deloc greu s-o recunosti. Eu m-am prins in primele saptamani pentru ca toate problemele pe care le-am avut in relatiile anterioare nu existau sau deveneau extrem de insignifiante.

Cand iti intalnesti jumatatea nu vei mai vana activitati care alunga monotonia in cuplu

De exemplu de cand mi-am intalnit jumatatea n-am mai invidat catusi de putin alte cupluri. Poate ca exista oameni mai frumosi, mai destepti, mai impliniti profesional si alte “mai-uri”, insa in acest moment nu as mai schimba nicio secunda locul cu ei. Cred ca daca jinduiesti dupa altceva, cu toate ca relatia din prezent nu are nimic gresit in ea, inseamna ca ea de fapt nu ti se potriveste, ca e loc de mai bine, chiar daca din punctul de vedere al celor din jurul tau nu-ti lipseste nimic.

Si nici nu o sa te mai plictisesti niciodata. Chiar daca vor fi multe weekenduri in care nu aveti bani sa faceti exact ce v-ati dori, simplul fapt ca va aveti unul pe altul va transforma multe dintre activitatile banale, low-cost, in momente de neuitat. O plimbare prin parc nu va fi doar o plimbare prin parc, un film vazut la un festival in aer liber nu va fi doar un film, iar clipele petrecute acasa vor avea de asemenea o incarcatura speciala.

De cand mi-am gasit jumatatea nu m-am mai simtit prost in pielea si-n hainele mele. N-am mai incercat sa epatez la o iesire in oras si nici nu am mai luat in considerare ideea unei cure stricte de slabit. N-am mai dat tone de bani pe haine de purtat o data si am incercat sa investesc in cele in care ma simt comod si pe care le pot purta o viata. Exact cum e si relatia mea. Pentru ca sunt sigura pe ce am si nu-mi fac scenarii la fiecare pas ca l-as putea pierde pentru ca nu am dimensiunile unui topmodel si stilul vestimentar al lui Diane Kruger.

Citeste si: “Ce m-a invatat despre dragoste bunica mea”!

Foto: iStockphoto