Cat sex e normal sa faci ca sa-ti pastrezi relatia si sa fii si fericita?

In cuplurile cu vechime apare deseori dilema legata de frecventa momentelor intime. Cat sex e normal sa faci si, de fapt, ce inseamna normal? Sunt multi cei care se plang ca nu mai fac dragoste ca altadata, mai ales dupa ce se casatoresc sau apare un copil in viata lor.

Daca intrebi doua cupluri sau doua persoane despre cat sex e normal sa faci la 20, la 30, la 40 si la 50 de ani, de exemplu, o sa obtii pareri diferite. Yourtango.com chiar iti propune acest exercitiu. Afla parerea a doua prietene sau a doi prieteni despre cum li se pare sa faca sex de doua ori pe saptamana. Mult sau putin? O sa observi atitudini diferite. Asta pentru ca suntem unici si avem nevoi diferite.

Ce spun studiile stiintifice

Potrivit Institutului Kinsey, SUA, tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 29 de ani fac sex, in medie, de 112 ori pe an. Cei care se situeaza in segmentul de varsta 30-39 de ani fac dragoste de 86 de ori, in timp ce persoanele intre 40 si 49 de ani au contact fizic, in medie, de 69 de ori in decursul unui an.

De asemenea, o treime din cuplurile casatorite face sex doar de cateva ori pe an, 45% de cateva ori pe luna, 34% se bucura de apropiere fizica de doua-trei ori pe saptamana si 7% de patru sau mai multe partide de sex pe parcursul unei saptamani.

Concluzia este ca aproape jumatate din cuplurile casatorite fac sex de cateva ori pe lună. Te surprinde?

Jobul, oboseala, unele boli, provocarile casniciei si aparitia copiilor – toate ne fac sa lasam in urma dorintele sexuale si sa acordam mai putin timp iubirii.

Ce spun oamenii despre cat sex e normal sa faci

Dupa ce a vazut datele emise de cercetatori despre frecventa actelor sexuale in functie de varsta, Lisa Rankin a facut un mini-sondaj pe retelele de socializare, cu scopul de a se asigura ca datele din studii sunt aproape de adevar. Ce a aflat?

Femeia a pus trei intrebari: „Cat sex ar trebui sa faci ca sa te declari fericit?“; „Cat, ca sa fii cat de cat multumit?“ si „Care e frecventa minima, ca sa supravietuiasca o relatie?“.

Raspunsurile au fost aproape identice cu cele descoperite de oamenii de stiinta. Mai precis, pentru parteneri fericiti, cifra este de trei-cinci ori pe saptamana, iar pentru o atitudine relativ multumita – o data pe saptamana si macar o data pe luna, daca vei sa nu te confrunti cu probleme in relatie.

Concluzii

Daca tu si partenerul tau sunteti multumiti pe plan intim, e de ajuns. Daca unul dintre voi simte nevoie de mai mult, e bine sa comunicati si sa rezolvati problema.

E dificil sa vorbesti despre asta, dar daca unul din voi face des compromisuri, lucrurile pot degenera intr-o maniera nefavorabila. Pe de alta parte, vrei sa faci dragoste mai des, chiar daca partidele nu sunt la fel de incitante, ca sa fie el fericit?

Tu de cate ori ai vrea sa faceti sex ca sa te declari o femeie satisfacuta?

A propo, de ce facem sex, dar nu discutam despre el?

Foto: Guliver