Ce joburi poti avea daca stii limbi straine.

Sa stii limbi straine este o cerinta care, azi,  nu lipseste la interviurile de angajare. Dar limbile straine nu te pot ajuta numai sa obtii un job, oricare ar fi el. Ci unele dintre cele mai interesante joburi din lume! Pentru ca iti ofera, printre altele, sansa sa calatoresti mult, pe banii angajatorului!

Cunoasterea uneia sau a mai multor limbi straine te poate ajuta in multe aspecte ale vietii tale. De la calatorii, la legarea de prietenii si pana la gasirea unui job.

Limbile straine care te pot ajuta sa obtii cele mai interesante joburi sunt engleza, spaniola, franceza, germana, mandarina – limba oficiala in nordul Chinei, tara care are una dintre cele mai accelerate cresteri economice! – si araba.

Domeniile in care iti gasesti mai usor un loc de munca, daca stii limbi straine, sunt dintre cele mai variate.

Daca stii limbi straine ai mai multe avantaje oriunde ai lucra. Dar sunt unele domenii in care esti mai avantajata, dupa cum scrie Lifehack.org: media, jurnalism si film, turism, banci si asigurari, institutii internationale sau europene, ONG-uri internationale, ambasade, servicii de sanatate, servicii de imigrari sau orice fel de companii private.

5 locuri de munca interesante la care esti in avantaj cand stii limbi straine

1. Specialist in strategie de brand

De exemplu, una dintre cele mai bune companii la care poti lucra vreodata e Google. Aici sunt angajati specialisti de brand care sa poata comunica pe pietele straine. Pentru acest job este un “must” sa stii limbi straine!

2. Insotitoare de bord

Daca iti surade ideea de a calatori si de a fi platita pentru asta, atunci s-ar putea sa te incante un job de insotitoare de bord. Mai ales ca stii limbi straine! De obicei, sunt preferate persoanele care stiu limba straina a tarii catre care compania aviatica are mereu zboruri. Si engleza, evident!

3. Coordonator de ONG

Organizatiile neguvernamentale se concentreaza, in functie de domeniul lor, deseori, pe ajutorarea tarilor slab dezvoltate. In multe dintre aceste tari engleza nu este limba oficiala. Insa cunoasterea unei alte limbi straine, ca spaniola sau araba, te-ar putea ajuta sa ocupi o pozitiile de coordonare pentru ca vei putea sa comunici cu oamenii pe care incerci sa ii ajuti.

4. Corespondent strain

Daca iti place sa scrii si sa povestesti, dar si sa umbli peste tot prin lume si sa ii ajuti pe oameni sa isi faca mesajele cunoscute, jurnalismul e o optiune pentru tine! Daca stii limbi straine, eventual o alta pe langa engleza, poti fi corespondent extern. Daca vrei sa vorbesti cu localnicii din tara in care mergi e bine sa le stii sau sa le inveti limba!

5. Analist in domeniul bancar

Banci sunt prin toata lumea! Si sa lucrezi intr-o banca presupune sa lucrezi pentru oameni care vin din culturi diferite, din toate tarile de pe glob. Cand negociezi si analizezi piata bancara, sa stii limbi straine e de mare ajutor!

Daca stii limbi straine, piata muncii ti se deschide mult mai usor. Poti sa lucrezi si in resurse umane, sa te faci traducatoare, fotograf – da, si fotografii care se plimba prin lume au nevoie sa comunice! – sau in industria modei! Limbile straine te pot ajuta sa obtii cele mai interesante joburi din lume! Cauta ce ti se potriveste!

Acum ca stii cum te ajuta limbile straine in gasirea unui job interesant, afla Ce limbi straine sunt mai usor de invatat.

FOTO: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!