vacanta in europa harta

O vacanta in Europa perfecta nu e un vis irealizabil! Ca sa nu ajungi situatii neplacute carora risti sa nu le gasesti rezolvare, Trip Advisor iti prezinta cateva trucuri simple care iti vor salva concediul.

Indiferent daca pleci intr-o tara cu traditie turistica sau vrei o evadare inedita, in locuri nu foarte populare, e esential sa ai un plan de calatorie! De la cursul de schimba valutar la preturile taxiurilor, nimic nu trebuie sa-ti scape asa incat sa te bucuri de o vacanta in Europa perfecta!

In plus, chiar daca nu tii mortis sa cunosti in detaliu unde vei merge si ce te asteapta acolo, arunca un ochi pe lista de reguli de mai jos! Te pot salva din multe situatii neplacute!

Vacanta in Europa – Vigilenta salveaza concediul

Aduna din timp toate informatiile atunci cand planuiesti o vacanta in Europa. Pentru ca numai in Romania accesul la internet este atat de facil, cu siguranta ca nu vrei sa te intorci acasa si sa constati ca factura ta la telefon egaleaza pretul vacantei. Cum nu te poti baza intotdeauna pe conexiunile WiFi ale hotelurilor, cel mai bine este sa iti aduni toate informatiile de care crezi ca vei avea nevoie inca dinainte de a pleca in calatorie – trasee, finante, orare de zbor, magazine, muzee, etc.

Actualizeaza-ti aplicatiile de calatorie de pe telefon pentru o vacanta in Europa si instaleaza-ti altele noi. Cele mai populare si mai accesate aplicatii sunt: AirBnB -afli tot, de la cazare pana la posibilitati de distractie in peste 190 de tari, Uber – serviciul digital prin care poti gasi taxi sau orice alt mijloc de transport in Europa, GoogleMaps – iti poti stabili ruta prin conexiune WiFi si o poti salva si accesa mai tarziu, chiar daca nu esti conectata la internet, Yelp – aplicatie unde poti citi recenzii si poti vedea fotografii din mii de locuri din lume si Booking.com, unul dintre cele mai mari siteuri de rezervari online.

Vacanta in Europa – Ia haine putine!

Vacanta in Europa – Verifica moneda locala. Majoritatea prefara atat bani cash, nu doar cardurile din portofel. Ai grija sa ai cu tine bani – nu sume mari – in moneda curenta a tarii pe care urmeaza sa o vizitezi. Vezi care e cursul de schimb si fa-ti un calcul cum e mai avantajos: sa schimbi din tara sau sa scoti de pe card in moneda locala.

Nu lua tot sifonierul dupa tine intr-o vacanta in Europa! In cazul in care ti-ai propus sa vizitezi mai multe tari in vacanta, atunci vei fi nevoita sa tot despachetezi si sa impachetezi bagaje. De aceea, ar trebui sa fii foarte chibzuita atunci cand iti faci bagajul si sa nu iei cu tine lucruri inutile.

Vacanta in Europa – Calatoreste cu lectia invatata. Soferii de taxi europeni sunt celebri pentru darul lor de “a baga mana” in buzunarul clienului.Pentru a evita situatii in care esti dusa la destinatie pe ocolite pentru a fi taxata mai mult, pastreaza in telefon o captura de ecran cu cea mai scurta ruta de la aeroport la hotel.